SQUARE SHOP

Minőség

A Magdis d.o.o. eredendően egy gyógyszeripari vállalat, amely az étrend-kiegészítők, kozmetikumok és gyógyszeripari termékek fejlesztésével és gyártásával folgalkozik. A cég belső szervezeti felépítése garantálja a termékei kitűnő minőségét, annak a ténynek köszönhetően, hogy saját Termékfejlesztési laboratóriummal, Minőségbiztosítási osztályal, Termék regisztráció osztályal és Beszerzési és értékesítési osztályal rendelkezik, amelyek szorosan együttműködnek az összes fejlesztési és gyártási fázisban.

Biobaza gyógyszeripari minőség

A Magdis d.o.o. garantálja a termékek kitűnő minőségét. A gyártásban csak gyógyszeripari minőségű összetevőket használ fel, amelyeket elismert és az iparágban jó hírnévvel bíró gyártóktól szerez be. Az összetevők, amelyek minőségi tanúsítványokkal, biztonsági-műszaki adatlapokkal és egyéb kapcsolódó dokumentációval rendelkeznek, mind az EU előírásoknak mind a magyar jogszabályoknak megfelelnek.

Ezen kívül, minden a Magdis d.o.o. a beérkezett összetevőket helyben további ellenőrzésnek veti alá az Ellenőrzési és vizsgálati laboratóriumban, és ezeket elemzési tanúsítvánnyal látja el. Továbbá minden legyártott terméksorozatot a piacra bocsátás előtt laboratóriumban tesztelnek. A „Laboratóriumban tesztelt” védjegyet viselő termékek garantálják a gyógyszeripari minőséget.

LABORATORIJSKI TESTIRANO

Természetes eredetű és állatokon NEM tesztelt összetevők

A Biobaza kozmetikumok kiváló minőségű természetes eredetű összetevőkből (hidegen préselt növényi olajokból, illóolajokból, növényi kivonatokból) készülnek. Az összetevőket, valamint az elkészült terméket nem tesztelték az állatokon. Ezen kívül, a Biobaza termékek nem tartalmaznak génmódosított összetevőket, az emulgeátorok és tenzidek (felületaktív anyagok) pedig természetes forrásokból származnak. Továbbá a Biobaza termékek nem tartalmaznak tartosítószereket, helyettük azonos funkciójú természetes összetevőket használunk, amelyek táplálják és hidratálják a bőrt, ugyanakkor megakadályozzák a mikroorganizmusok növekedését, így csökkentve a többi összetevő lehetséges negatív hatásaiból származó kockázatot.

SASTOJCI PRIRODNOG PODRIJETLA NOANIMAL

Normák / Szabványok

A Biobaza termékek gyártása és csomagolása az ISO 9001:2015 minőségirányítási szabvány szerint és az ISO 13485:2012 gyógyászati termékekről szóló minőségirányítási szabvány szerint, valamint a HACCP (Hazard Analysis Critical Control Point) elvei szerint történik.
A kozmetikumok és az élelmiszerek gyártása a Helyes Gyártási Gyakorlat (Good Manufacturing Practice) irányelvei szerint történik, a horvát Egészségügyi Minisztérium Határozatának megfelelően.

ISO 9001 ISO 13485 COL   HACCP COL

Termékbiztonság

Végül, a Magdis d.o.o.-nál a termékek és a gyártóhely mikrobiológiai tisztasága és egészségügyi biztonsága, a legmagasabb szinten biztosított, és Horvát Közegészségügyi Intézettel kötött szerződés szerint rendszeresen ellenőrzött.

Kozmetikai termékek összetevői címkezése (INCI)

Az INCI az International Nomenclature for Cosmetic Ingredients-nek a rövidítése (Nemzetközi kozmetikai összetevők nomenklatúra), amely szerint a kozmetikai termék minden összetevőjét rá kell írni a csomagolásra, az INCI terminológiának megfelelően.

Az INCI nevet először 1970-ben vezették be, mert szükséges volt egy közös nomenklatúrára amely lehetőve teszi minden egyes összetevő azonosítását, nemzetközileg egységes elnevezést alkalmazva.

Ma a kozmetikai összetevők címkézésének ezen módszere jogilag szabályozott és kötelező az Európai Unióban, az Egyesült Államokban, Kínában, Japánban és sok más országban annak érdekében, hogy minimálisra csökkentsék a nyelvi akadályokat, amelyek gyakran zavarják a fogyasztók megértését és befolyásolják a nemzetközi árucserét.

Az összetevők INCI által adott nevét egy nemzetközi szakmai és tudományos bizottság választja ki és hagyja jóvá, ezután pedig bekerül az egységes INCI adatbázisba.

Az INCI adatbázis jelenleg körülbelül 16 000 összetevőt listáz, minden jellemzővel. Az egységes név alapján törtenő besorolás a már említett előnyök melett további előnyöket is nyújt: bőrgyógyászoknak, orvosoknak, toxikológúsoknak és más szakembereknek elősegíti a kozmetikai termékek összetevőinek vizsgálatát és nyomonkövetését, amely igen fontos lehet a különbözö mellékhatások felismerésében.

Ugyanakkor az INCI címkézés megkönnyíti a kozmetikai ipar számára minden egyes komponens biztonsági és szabályozási státuszának nyomon követését, amivel biztosítja, hogy biztonságos és egészségileg épp termékek kerüljenek a piacra.

A kozmetikai színezékösszetevők jelölésekor meg kell adni a szín index számát (CI). Így a CI szám INCI-névvé válik, pl. az egyik sárga színre az INCI-név CI 47005 lesz. Ez az INCI ugyanaz, attól függetlenül, hogy a szín szintetikus vagy természetes.